Garden designs that make a difference

Cornford Crescent

Berwick

When our clients moved into the new property, the lawned garden lacked interest and didn’t match the quality of the place. They wanted an immersive planted garden in which they could entertain friends and family and enjoy the unrestricted views over the South Downs.

Belle House

Bexhill-on-Sea

Our clients inherited an unloved garden when they bought a recently refurbished Grade 2 listed Georgian house with Victorian extension. Unsympathetic, concrete driveway block pavers were used to surface the space and thoughtless terracing left no room for meaningful use. The most natural seating areas were exposed and overlooked by neighbours.

Charles Road West

St Leonards-on-Sea

Before our client bought the property, the garden had been owned by the parents of a budding Landscaper. We loved that he’d used the space to experiment and hone his skills, but he had made some questionable design choices!

West Hill Road

St Leonards-on-Sea

The challenging site is fully exposed to the sun and salt winds. Our clients wanted to turn an unusable, sloping yard with struggling lawn into useable areas for entertaining, lounging and exercising. These were to be set within diverse and seasonal planting, resilient enough to flourish despite the aspect and conditions. The garden needed to be low maintenance as the clients spilt their time between London and the coast.

Highlands Gardens

St Leonards-on-Sea

Our client wanted to transform a disused and overgrown herb garden into a modernist space inspired by their love of Brutalist architecture and the colour black. It needed to be a minimal and low-maintenance garden that repurposed an existing water feature and offered private spaces for both seating and storage.

Shepherd Street

St Leonards-on-Sea

To reinstate a dilapidated boundary wall sympathetically, recycling the existing material and mimicking the original style.

North Street

St Leonards-on-Sea

We were hired by a gardener of Sissinghurst Castle who recognised our ability to respond to the existing qualities of place. The old Victorian house, set back from the road at the bottom of a twitten had an unloved courtyard layered with several concrete skins, each one an attempt to remedy the previous as cracks appeared.

Stay inspired

Sign up to our monthly magazine Planting the Seed.

Subscribe